Pressemeddelelse

Amager Fælled Skole holder stor festdag for børns rettigheder

I samarbejde med Red Barnet fejrer skolen FN’s børnerettighedsdag med en masse spændende aktiviteter den 20. november.

Røde balloner og glade børn kommer til at lyse op på Amager Fælled Skole på FN’s børnerettighedsdag den 20. november. Denne dag fejrer eleverne sammen med Red Barnet og titusindvis af elever på andre skoler landet over, at de har rettigheder.

Skolen har valgt at sætte børns rettigheder på skoleskemaet denne dag, fordi det er vigtigt, at eleverne lærer deres rettigheder at kende, så de kan blive bedre til at passe på sig selv og hinanden og sige fra over for fx mobning, diskrimination og overgreb. I år har vi særligt fokus på de nye bæredygtige udviklingsmål, der blev vedtaget i FN i september.

Se program og pressemeddelelse under presse

 

 

Kære forældre og elever

 

Med baggrund i den bevilling til renovering og kapacitetsudvidelse af skolen , som borgerrepræsentationen har vedtaget i budget16 . Har f orældrerepræsentanterne i skolebestyrelsen valgt at dele nogle betragtninger og bekymringer,  med politikere og forvaltning , som vi har på skolens vegne.

Det drejer sig primært om skolens fremtidige kapacitet, samt skolens utidsvarende idrætsfaciliteter. 

Det er blevet til det vedhæftede brev.( kig under skolebestyrelsen)

Vi håber at kunne åbne op for en god dialog med det politiske system vedrørende disse emner, samt hvordan Amager Fælled Skole skal tænkes ind i lokalområdet.

 

På skolebestyrelsens vegne

Martin (Formand for SB)

Hyttetur 5. årgang

 

Det var en fantastisk udsigt. Jeg stod oppe på en sandklint. Jeg kiggede   ned på stranden sammen med hele femte årgang. Vi kom inde fra skoven. Lige under os var der et ti meters fald. Det var stejlt, men vi rykkede os langsomt nedad. Da vi stod nede på den kølige strand, blæste håret om mit ansigt. Vi måtte bade eller soppe. Nogle af drengene kastede sig ud i vandet kun med underbukser på. Jeg soppede sammen med de andre piger. Der blev fundet en søstjerne, og jagten blev sat ind. Alle ledte efter de små lilla søstjerner. Enkelte samlede bunker af store muslingeskaller. Vi skulle op af det kolde vand. Det var så koldt at komme op, og alt sandet klistrede på mine ben. Turen hjem gik igennem Tisvildeleje og en legeplads, der hed Havtyren. Det var en kæmpe træfigur med klatrereb og huller. Der var også nogle, der gik rundt og plukkede friske brombær. Vi var blevet lidt trætte af gåturen. Men der var stadig et stykke tilbage. På vejen snakkede vi om alle de søstjerner, der lå på stranden. Da vi var tilbage på lejren, spiste vi de brombær, der var blevet plukket.

Læs mere her...

Læs mere her...